Hoe kies je een plant?

Een huis wordt pas echt gezellig met planten. Of je nu een obsessief planten verzamelt of er eentje als cadeau in de vensterbank hebt staan, elk huis fleurt op van wat natuurlijke elementen in het interieur. Een plant kiezen die perfect bij jouw huis pas en jouw huis tot een thuis maakt hoeft helemaal geen opgave te zijn. Hier zijn een aantal tips zodat je in een mum van tijd de perfecte plant voor jouw huis gevonden hebt, zowel voor binnen als voor planten buiten.

Intensiteit

Leef je helemaal op van planten en beschik je over groene vingers? Dan is geen enkele plant te gek voor jou. Mis je helaas dit talent maar wil je wel een fleurig huis? Kies dan voor planten die minder aandacht nodig hebben en weinig water hoeven. Een cactus is bijvoorbeeld een plant waar het nauwelijks mis mee kan gaan. Deze hebben weinig water nodig en zien er leuk uit in elk interieur. Bij de tuinwinkel kun je ook altijd op de verpakking zien hoeveel zonlicht en water de planten nodig hebben. Kies planten die weinig nodig hebben om zo lang mogelijk van je plantje te kunnen genieten.

Kleur en thema

Heeft jouw huis een thema of komt er een kleurenschema vaak in terug? Het is ook leuk om hier op in te spelen met de planten. Kies bijvoorbeeld voor lieve witte bloemetjes of sterke stoere planten zoals palmachtige. Bamboo past bijvoorbeeld erg goed in een moderne inrichting als bij een neutrale inrichting met veel natuurlijke tinten.

Hangplanten

Hangplanten geven je huis gelijk een veel voller gevoel. Deze zijn erg leuk voor binnen, maar ook buiten komen deze goed tot zijn recht. Je kunt bij tuinwinkels hangbakken aanschaffen en deze mooi beplanten met allerlei bloemetjes voor een fleurig geheel.

Een plant kiezen die goed bij jou past is helemaal niet moeilijk. Zorg dat je goed weet wat je belangrijk vind aan een plant, bijvoorbeeld of deze veel aandacht nodig heeft, grootte, kleur of hoe groot deze uiteindelijk zal worden. Dan kun je daarna gericht zoeken en eenvoudig een plant vinden die perfect bij je past.

Comments are closed.